Toimitus suoraan kotiin 2,90€. Ilmainen toimitus yli 45€ tilauksessa.

0

Ostoskorisi on tyhjä

Mitä lahjaksi Ylioppilaalle 2020?

toukokuu 14, 2020 2 min

Mitä lahjaksi Ylioppilaalle 2020?


Koulunkäynti tänä keväänä ei mennyt normaalia rataa, vaan sitä värittivät erikoisaikataulut & -järjestelyt. Isoja juhlia ei vieläkään voi järjestää, mutta onneksi tämä erikoiskevät ei estänyt ylioppilaaksi tulemista eikä muitakaan valmistumisia.

Teimme sinulle listan nuorten lahjatoiveista.

1) RAHA

Kun nuorilta kysytään, on raha suosikkilahjatoive. Se on hyvin ymmärrettävää. Rahaa tarvitsevat kaikki. Nuorilla rahareikiä on pohjattomasti. Rahaa on kiva antaa lahjaksi, koska se on helppoa lahjanantajalle. Se myös varmasti menee tarpeeseen, juuri saajansa sillä hetkellä tärkeimmäksi kokemaan tarkoitukseen.

Rahassa haastavaa on miettiä, mikä olisi oikea summa. Se riippuu varsinkin siitä, kuinka läheinen lahjanantajan ja saajan suhde on. Kysymykseen ei kuitenkaan ole mitään oikeaa vastausta, riippuu hyvin pitkälle henkilöstä. Toinen hankaluus rahasta lahjana on, että se yleensä haihtuu kuin tuhka tuuleen ilman, että jättää mitään suurta muistijälkeä. Meniköhän raha puhelinlaskun maksun? Vai ostettiinkohan sillä herkkuja kaveritapaamiseen? Muistatko itse, mitä teit rahalla, jonka sait ylioppilas- tai rippilahjaksi? Muistatko edes, keneltä sait rahaa?

Hankaluuksistaan huolimatta raha on toivottu lahja. Se on hyvä pohja, mutta ehkä se kaipaisi kaverikseen jonkin konkreettisen asian, joka kestää aikaa niin, että lahjansaaja vielä vuosienkin jälkeen muistaa lahjanantajan ja koska lahja annettiin.

2) LAHJAKORTTI

Lahjakortit on astetta konkreettisempi kuin pelkkä raha. Lahjanantaja voi hieman ohjata, mihin raha käytetään. Haluatko antaa lahjakortin, jolla ostetaan elektroniikkaa, kirjoja tai vaikka koru? Tästä linkistä pääset ostamaan Taika-korulahjakortin. Taika-koruilla on 20€:n ja 40€:n lahjakortteja. Ne ovat voimassa 12 kk.

3) EETTINEN LAHJA - "TOISENLAINEN LAHJA"

Suomestakin löytyy paljon erilaisia ”toisenlaisia lahjoja”. Kirkon Ulkomaanavun kautta voit antaa ”vuohen” lahjaksi. Kun annat sen, ei lahjansaaja saa itse vuohta, vaan todistuksen, että vuohi annetaan köyhään perheeseen Afrikassa. Myös Naisten Pankilla on kivoja ”toisenlaisia” lahjoja: Esim ”Stipendi tytölle 25€”. Tämän lahjan avulla tuet heikommassa asemassa olevan tytön koulunkäyntiä. Tai ”Ammatti 30€” Tällä lahjalla autat naista saamaan ammattiin valmistavaa koulutusta. Se on todella tärkeää kehitysmaan naiselle, joka usein kantaa vastuun koko perheen hyvinvoinnista.

4) OMAN KODIN PERUSTAMISEEN LIITTYVÄT LAHJAT

Ylioppilaat alkavat olla siinä iässä, että muutto omaan kotiin on joko ajankohtainen tai ainakin mielessä. Siksi oman kodin perustamiseen liittyvät lahjat esim astiat, aterimet ja pussilakanat ovat pidettyjä lahjoja.

5) KORUT ESIM. YLIOPPILASLAHJANA TAI RIPPILAHJANA TAI LISÄLAHJANA

Nuorilla ei tunnetusti ole paljoa rahaa mutta sitäkin enemmän rahareikiä.  Tästä syystä yleensä laadukkaat korut eivät ole nuorten ostoslistan yläpäässä. Siksi he joko eivät käytä koruja, tai jos käyttävät, ostavat usein halpis-rihkamaa. Nuoressa iässä melkein kaikki ”kunnolliset” korut ovat lahjoja joko vanhemmilta tai muilta sukulaisilta. Laadukkaat korut ovat kyllä pidettyjä, mutta omassa rahankäytön priorisoinnissa muut asiat ajavat ohi. Siksi laadukas koru on hyvä lahja - se säilyy pitkään ja sitä ei nuorena tule usein itse hankittua. 

KORUJA OSTAESSA OTA HUOMIOON 

  1. Osta laadukkaita koruja. Ei kannata ostaa ns muotikoruja, hetken huumaa, jotka pahimmassa tapauksessa menevät rikki muutamassa kuukaudessa. On tärkeätä ymmärtää, että laadukkaita koruja löytyy myös edullisemmassa 20-30€:n kategoriassa. Lue tästä linkistä, miten tunnistaa laadukkaan korun.
  2. Osta ajatonta tyyliä. Korulahjoissa ajaton tyyli on se juju. Sellainen koru, jonka voi ottaa käyttöön heti, mutta joka on hyvännäköinen vielä 10 vuoden kuluttuakin. Varsinkin ajattoman tyylikkäät kaulakorut ja korvakorut, mikä ettei myös rannekorut ovat pidettyjä lahjoja. Tästä linkistä näet suosikkikorut ylioppilaslahjaksi.
  3. Sinä jäät mieleen. Lahja on mielessä ja käytössä vuosienkin jälkeen. Muistatko sinä sen korun, jonka sait rippi- tai ylioppilaslahjaksi? Onko se sinulla vielä tallessa, jopa käytössä?

 Myös Taika-korut korublogi

Mitä joululahjaksi 2020?  🎁
Mitä joululahjaksi 2020? 🎁

marraskuu 20, 2020 4 min

Joulu lähestyy - jälleen kerran. Vaikka joulu on rauhoittumisen aikaa, niin monelle siihen kuuluvat pienet paketit läheisille. Miten valitsen oikean lahjan? Mitä haluan sillä sanoa? 
Lue lisää
Syksyn 2020 korutrendit
Syksyn 2020 korutrendit

lokakuu 08, 2020 1 min

Syksy ja syksyn trendit ovat täällä. Korutrendeihin vaikuttavat tällä hetkellä neljä eri suuntausta. Lue, mitkä ne ovat. Oletko samaa mieltä?
Lue lisää
Korut verkkokaupasta? Viisi vinkkiä jotta onnistut
Korut verkkokaupasta? Viisi vinkkiä jotta onnistut

syyskuu 03, 2020 4 min

Korun design on tärkeä asia korun ostamisessa, mutta jos tuote ei vastaakaan ominaisuuksiltaan toiveitasi, on tuloksena pettymys ja korun palautus. Lue viisi vinkkiä, miten onnistut paremmin korun ostamisessa netistä!
Lue lisää