Isot korvakorut - huomioi 5 asiaa ennen ostamista
Riikka Vermas

Isot korvakorut - huomioi 5 asiaa ennen ostamista


KÄYTÄTKÖ AINA SAMOJA VAI MONIA ERI KORVAKORUJA?

Korvakoruja on helppo vaihdella. Tänään yksiä, huomenna toisia - päivästä ja fiiliksestä riippuen. Korvakoruilla voit helposti stailata itseäsi ja asukokonaisuuttasi.

Mitkä korvakorut tänään valitsisin? Isot vai pienet korvakorut? Roikkuvat korvakorut vai korvanapit?

Onko korvakoru iso vai pieni, on myös mielipideasia. Yksi voi olla sitä mieltä, että tietyt korvakorut ovat aivan liian isot hänelle. Kun taas ihan samat korvakorut voivat toisen mielestä olla pienet.

Tässä blogipostauksesa käyn läpi 5 asiaa, jotka sinun tulisi ottaa huomioon varsinkin isoja, roikkuvia korvakoruja valitessasi.

Ornamentti korvakorut ruusukultaEnkelin siipi korvakorutIsot ohuet hopeiset korvarenkaat

(Korukuvia painamalla, pääset tutustumaan tarkemmin korvakoruihin.)

 

1) MISSÄ TILANTEESSA KÄYTÄT KORVAKORUJA?

Yksi tärkeimmistä kriteereistä korvakorujen valinnassa on, missä tilanteessa tulet käyttämään niitä.

Jumppaan mennessäsi valitset eri korvakorut (jos mitään) kuin juhliin mennessäsi. Ja tähän väliin mahtuu kaiken näköisiä ja -kokoisia korviksia. 

Työ vaikuttaa korvakorujen valintaan:

Joillakin työpaikoilla (esim ravintola-alalla tai sairaanhoidossa) on korvakorujen käyttö joko täysin kiellettyä tai vain nappikorvakorujen käyttö sallittu. Se rajaa, mutta toisaalta helpottaa valintaa. 

Myös työpaikoilla, jossa ei ole virallista ohjeistusta korvakorujen käytöstä, saattaa olla työkulttuuriin liittyviä käytäntöjä.

Esim. jos työpaikka on vähänkään konservatiivinen, suositaan usein pienempiä korvakoruja, joiden kuvitellaan antavan kantajastaan tehokkaan ja ammattimaisen kuvan.

Toinen ääripää on luovat työyhteisöt, jossa usein viestitään koruilla (ja vaatteilla) mitä erilaisempia asioita. Siellä monesti käytetään isoja roikkuvia korvakoruja.

Hopeiset klassiset korvarenkaat jossa kirkas kivi-istutusTyrsky korvakorutLabradoriitti korvakorut kolme sävyinen

 

Vapaa-aika vaikuttaa korvakorujen valintaan:
Yleisesti ottaen ihmiset ajattelevat, että vapaa-ajalla on mahdollisuus käyttää isompia ja näyttävämpiä koruja kuin työajalla.

Tietenkin myös arki- ja juhlakäyttö asettaa erilaisia tarpeita. Juhliin halutaan yleensä isommat korvakorut kuin normaaliin arkeen.

2) ÄLÄ KÄYTÄ LIIAN PAINAVIA KORVAKORUJA

Korvakoruja valittaessa yleensäkin, mutta varsinkin isoja korvakoruja valittaessa on  tärkeä huomioida korvakorun paino. Jos korvakoru on painava, se venyttää korvareikää. Siksi on tärkeää valita kevyitä korvakoruja.

Entisaikaan käytettiin paljon painavia korvakoruja, jotka valitettavasti venyttivät korvalehteä siten, että myöhemmin oli joko hankittava uusi reikä tai luovuttava korvakorujen käytöstä. Venähtäneitä korvareikiä näkee usein vanhemmissa ikäluokissa. On hyvä muistaa, että myös teräskorut ovat kokoonsa nähden painavia. 

Jos olet siinä onnellisessa asemassa, että korvareikäsi ovat priima-kunnossa, kannattaa mahdollista ongelmaa ennaltaehkäistä ja käyttää kevyitä korvakoruja. 

Hopea on paitsi kaunis, niin myös hyvin kevyt metalli, ja siksi erityisen sopiva korvakoruihin. Esimerkiksi näyttävät  Ornamentti-korvakorut painavat vain 1,5 g.

 

3) KASVOJEN MUOTO VAIKUTTAA KORVAKORUJEN VALINTAAN

Meillä kaikilla on erimalliset kasvot. 1) Ovaalit, 2) pyöreät ja 3) sydämenmalliset kasvot ovat kolme tyypillisintä kasvojen muotoa. Seuraavassa tarkemmin, miten eri kasvomallit vaikuttavat korvakorun valintaan.1. Ovaalit kasvot - kaikki korvakorut näyttävät hyviltä

Jos sinulla on ovaalit kasvot, voit pitää itseäsi onnekkaana. Voit käyttää suurin piirtein minkälaisia tahansa korvakoruja. Kaikki näyttävät hyvältä sinun kasvojesi muodon kanssa.

2. Pyöreät kasvot - roikkuvat korvakorut tekevät kasvoistasi pidemmän tuntuiset

Pyöreäkasvoisilla on kauniisti sanottuna ”täyteläiset posket”. Jos olet pyöreäkasvoinen, käytä sellaisia korvakoruja, jotka saavat kasvot näyttämään pidemmiltä (ja samalla siis kapeammilta.) Roikkuvat korvakorut tuovat pidempien kasvojen tuntua.

Jos sinulla on pyöreät kasvot, sinulle on edullista käyttää roikkuvia korvakoruja. On sitten makuasia, pidätkö enemmän isoista roikkuvista korvakoruista vai vähän pienemmistä roikkuvista korvakoruista.

Avolehti hopeakorvakorutPihlaja korvakorut kultaValontuoja korvakorut

3. Sydämenmuotoiset kasvot - roikkuvat, pyöreät korvakorut ovat edukseen

Jos sinulla on sydämenmuotoiset kasvot, tarkoittaa se, että otsasi on leveämpi kuin posket ja että leukasi on pieni.

Sinulle optimaaliset korvakorut ovat sellaisia, jotka tuovat ”leveyttä” kasvojen alapuoliskolle. Eli sellaiset roikkuvat korvakorut, jossa on pyöreyttä. 

Elämänpuu korvakorutSäteitä korvakorutPoukama korvakorut  

 

 

 

 

4) OMA TYYLISI VAIKUTTAA KORVAKORUJEN VALINTAAN

 

 

Oma tyylisi vaikuttaa tietenkin todella paljon korvakorujen valintaan. On tärkeää, että olet ”sinut” valitsemiesi korvakorujen kanssa.

Onko tyylisi enemmän klassinen vai rokahtava? Riippuu tietenkin sen hetken tilanteesta ja vaatteista. On kivakin leikitellä tyyleillä. Olla välillä hyvin klassinen ja toisella kertaa käyttää geometrisiä muotoja.

Yksi voi tykätä ainoastaan nappikorvakoruista, toinen pelkästään roikkuvista korvakoruista. Suurimmalle osalle meistä sopivat kuitenkin monet korvakorut hyvin.5. LYHYET VAI PITKÄT HIUKSET, SILMÄLASIT?

Lyhyet hiukset ovat siitä kivat, että niiden kanssa käyvät sekä nappikorvakorut että roikkuvat korvakorut. Lyhythiuksisilla roikkuvat korvakorut tulevat hyvin esille. Korvakoruilla pystyt helposti stailaamaan itseäsi.

Pitkähiuksisilla on monia vaihtoehtoja: voit pitää hiuksia auki tai kiinni. Silloin kun hiukset ovat kiinni esim ponnarilla tai nutturalla, toimii samat periaatteet kuin lyhyissä hiuksissa, eli voit aika vapaasti valita korvakorusi.

Silloin kun hiukset ovat auki, sinulla on astetta haastavampaa. Roikkuvat korvakorut, varsinkin jos niissä on mitään väkäsiä, takertuvat helposti hiuksiin. Jos huonosti käy, korvakorut irtoavat ja katoavat. Siksi joko nappikorvakorut, korvarenkaat tai yksinkertaiset korvakorut ilman väkäsiä toimivat parhaiten.

Korvakorut eivät myöskään näy hiusten seasta, jos hiuksesi ovat auki. Siihen auttaa, kun käytät eri värisiä korvakoruja kuin mitä hiuksesi ovat. Tummahiuksisen kannattaa käyttää vaaleita sävyjä, vaaleahiuksisen jotain väriä. Esimerkiksi värilliset korukivi-korvakorut tai kaksisävyiset hopeakorvakorut toimivat hyvin

Venus korvarenkaat hopea & kultaYhteinen polku korvakorut kultaAino korvakorut vihreä malakiittiSilmälasit ja korvakorut

Silmälasien käyttö vaikuttaa lähellä kasvoja käytettäviin koruihin, pääasiassa korvakoruihin, mutta jossakin tapauksessa myös kaulakoruihin.

Silmälasit ovat yleensä katseenvangitsijoita, eli sellaiset joihin katsojan silmät ohjautuvat. Katseenvangitsija-silmälasien kanssa perussääntö on käyttää pienempiä, yksinkertaisempia korvakoruja. Tällöin silmälasit ja korvakorut eivät taistele katsojan huomiosta. Jos käytät isoja korvakoruja silmälasien kanssa, tulee helposti fiilis, että kasvojen läheisyydessä on ”liikaa” kaikkea.

Toisaalta löytyy myös ”huomaamattomia” ja nuden tai vaalean sävyisiä silmälaseja. Ne eivät vaikuta korvakorujen valintaan niin paljoa.

Bonus-vinkki korvakorujen valintaan - muista allergiaystävälliset materiaalit

Koska korvareiät ovat yhdet ihmisen herkimmistä kohdista, ei niitä kannata turhaan ärsyttää. Olet sitten valitsemassa isompia tai pienempiä korvakoruja, muista aina valita korvakorut, jotka on valmistettu puhtaista, allergisoimattomista materiaaleista, esim 925 hopeasta, kullasta tai titaanista. Lisää allergioista ja korumateriaaleista voit oheisesta linkistä:


korumateriaalit & allergia

Toivottavasti tämä blogikirjoitus on herättänyt sinussa jotain ajatuksia. 

Käy katsomassa allaoleasta linkistä kaikki korvakoru-vaihtoehtomme. Mikä olisi sinun suosikkisi?


Tästä kaikkiin korvakoruihimme

Korvakoruterveisin, Riikka