Toimitus suoraan kotiin 2,90€. Ilmainen toimitus yli 45€ tilauksessa.

0

Ostoskorisi on tyhjä

heinäkuu 04, 2020 3 min


Symboleita on käytetty koruissa kautta aikojen. Symboli-korut ovat hyvin tykättyjä. Se on ymmärrettävää. Itse designin kauneutensa lisäksi ne viestivät ihmisiä koskettavaa viestiä, ja ovat tehneet sitä jo vuosisatojen, jos ei jopa vuosituhansien ajan. Mitä nämä symbolit merkitsevät? 

Sydän

Sydän on rakkauden symboli. Se kuvastaa romanttista rakkautta. Mutta myös rakkautta ja kiintymystä perheenjäsenten tai muuten tärkeiden henkilöiden välillä.

Alun perin sydän symbolia (joka oli muodostettu lehdistä) näkyy jo 500 eKr Indus-joen laakson taiteessa. Keskiajan loppupuolella, 1200-luvulla sydän symboliin alettiin liittää vertauskuvallinen merkitys rakkaudesta ja kiintymyksestä Euroopassa. Mies halusi antaa ”sydämensä” rakkaalleen. Kesti vielä ”hetken”, pari sataa vuotta, kunnes sydän symbolista tuli suosittu 1500-luvulla Euroopassa laajemmin.

Siitä lähtien sydän on ollut suosittu symboli esimerkiksi koruissa. 

Viime aikoina sydän symbolista on tullut vieläkin suositumpi ja sitä on alettu käyttämään enemmän joka päiväisessä elämässä. Esim sydän emoji on yksi suosituimmista emojista, mitä digitaalisessa viestinnässä käytetään. Käytätkö sinäkin sitä lähes päivittäin?

 

Sydän kaulakoru kaksi sydäntäSydän korvakorut, mattapintaSwarovski sydän kaulakoru lila

 

Risti

Risti symboloi uskoa.

Risti on vanha symboli. Koska se on merkkinä helppo piirtää, sitä on käytetty jo esihistoriallisena aikana. Sen on sanottu olevan vanhin ihmisten käyttämä symboli.

Vähän ”läheisemmän ajan” historiassa risti eri muodoissaan on ollut uskon symboli vuosisatojen ajan. Ennen kristinuskon aikakautta sitä käytettiin pakanallisten uskontojen symbolina sekä Euroopassa että Aasiassa. Kristinusko on ottanut ristin pääsymbolikseen. Se tulee Jeesuksen ristiinnaulitsemisesta. Risti kuvastaa kristinuskoa itsessään sekä toivoa kristinuskon opetuksiin. Kristinusko käyttää monia erilaisia ristejä, pääsymbolina kuitenkin ”latinalainen risti”, jossa poikkipuu on korkeammalla, jolloin ristin merkki itsessään näyttää ihmiseltä.

Risti symbolia käytetään nykyäänkin myös muissa kuin uskonnollisissa käyttötarkoituksissa. Yksi eniten käytetty muoto on punainen risti, jota käyttää Punainen Risti järjestö, mutta jota myös käytetään sairaaloista yleisestikin.

Risti hopeakaulakoruRitarin Risti sormus

Ikuisuus

Symboli on kuin numero 8 sivuttain käännettynä.

Ikuisuus kuvastaa henkisyyttä, ikuista rakkautta ja voimaantumista.

Meidän maailmassamme, joka on täynnä monimutkaisuutta ja häiriötekijöitä, edustaa ikuisuus symboli yksinkertaisuutta ja tasapainoa. Se muistuttaa meitä olemaan tietoisia, missä olemme, elämään hetkessä sekä loputtomista mahdollisuuksistamme, jota meillä on edessämme.

Jo Aristoteles (350 eKr) keskusteli Ikuisuus käsitteestä kreikkalaisten filosofien kanssa. Idea tulee antiikin symbolista, jossa käärme syö häntäänsä. Se kuvasti loputonta kuolemattomuutta, jatkuvuutta sekä ikuista paluuta.

Sana ”ikuisuus” (infinity) tulee latinan kielestä ja se tarkoittaa ”ilman loppua”.

Englantilainen matemaatikko John Wallis esitteli ikuisuus symbolin kirjassaan 1655 ja täten virallisti symbolin kuvion sekä sen matemaattisen merkityksen. Tämän jälkeen symbolia alettiin käyttämään paljon sekä matematiikassa että myös muilla elämän aloilla.

Ikuisuus sormus EternityHopearannekoru Ikuisuus Ikuisuus sormus

Elämänpuu

Elämänpuu on perheen, elämän jatkuvuuden ja kasvun symboli. Uuden alun, positiivisen energian sekä loistavan tulevaisuuden symboli.

Elämänpuu on yksi vanhimmista symboleistä. Sitä on käytetty vuosituhansien ajan ympäri maapalloa. On jopa väitetty, että puunpalvontakulttuuri olisi alkanut 10.000 eKR Indonesiassa, josta se levisi ympäri maapallon. Joka tapauksessa Elämänpuu-symbolia on käytetty ainakin alkaen 2000-1000 eKr useissa eri kulttuureissa. Elämänpuu symbolia käytettiin Lähi-Idän kulttuureista esim Mesopotaniassa ja Assyriassa. Sitä löytyy myös kiinalaisessa mytologiassa, buddhalaisuudessa, kristinuskossa ja monissa muissa uskonnoissa.  

Elämänpuu on ollut hyvin suosittu symboli koruissa kautta aikojen. Viimeisten vuosien aikana se on kokenut uuden tulemisen. Se koetaan jälleen hyvin ajankohtaiseksi symboliksi, jota halutaan kantaa päällään.

Suojelusenkeli & Enkelinsiipi

Suojelusenkeli suojelee kantajaansa.

Enkeli-hahmoa on käytetty vuosisatojen, jopa tuhansien vuosien saatossa eri uskonnoissa sekä mytologioissa. Riippumatta siitä, oletko uskonnollinen vai et (ja mihin uskontoon mahdollisesti uskot) on suojelusenkeli ajatuksena sympaattinen: joku välittää sinusta ja suojelee sinua. Et ole yksin. Suojelusenkeli antaa sinulle turvan lisäksi myös voimaa. Voimaa kulkea omalla polullasi. Se edustaa lisäksi positiivista ja moraalista ajatusta, että suojelusenkeli auttaa meitä valitsemaan ”oikein” .Että hyvä voittaa pahan. 

Enkelinsiipi kuvastaa samaa kuin suojelusenkeli: Enkelinsiipi symboloi suojelua, välittämistä, sekä voimaa ja rohkeutta kulkea tietään oikein. Enkelinsiipi on ehkä astetta modernimpi versio suojelusenkelistä.

Suojelusenkeli kaulakoruEnkeli kaulakoru ruusukultaEnkelin siipi kaulakoru

Neliapila - Onnenapila

Irlantilaisen perinteen mukaan neliapilan löytäminen saa aikaan hyvää onnea.

Neliapilat ovat onnenapiloita, jotka suojelevat löytäjäänsä sekä saavat aikaan hyvää onnea.

Keskiajalla lapset ajattelivat, että jos he kantavat neliapiloita mukanaan, he pystyisivät näkemään keijukaisia. Ensimmäinen kirjallinen merkintä neliapiloista ja sen onnen tuomisesta on 1600-luvun alkupuolelta.

Onnenapila korvakorut, riippuvaOnnenapila kaulakoruOnnenapila nilkkaketju

Ankkuri

Ankkuri symboloi toivoa ja uutta alkua.

Aikojen alussa ankkuri symboloi turvallisuutta, koska ankkuri antoi laivoille turvallisuutta. Kristinusko otti ankkuri-symbolin toivon symboliksi. Ankkuri kuvastaa myös uutta alkua, eteenpäin lähtemistä. Niin kuin ankkuri nostetaan vedestä satamassa, kun laiva lähtee, samalla tavalla ankkuri nostetaan ihmisen elämässä, kun hän lähtee kohti uusia seikkailuja, unelmia ja tavoitteita.

 

Ankkuri kaulakoru, hopeaAnkkuri kaulakoru, punakultaPurjevene hopeakaulakoru

 

Korujen symboliikka on ajatuksia herättävää ja koskettavaa. Mikä on tärkeä symboli sinulle?