Ilmainen toimitus Suomessa yli 59€ tilauksiin!

0

Ostoskorisi on tyhjä

NAISTEN KORUT
 • MIESTEN KORUT
 • LASTEN KORUT
 • INSPIROIDU
 • Korut ja symbolit | Taika-korut
  Korut ja symbolit | Taika-korut

  Risti, elämänpuu ja muut symbolit koruissa - mitä ne merkitsevät?

  Symboleita on käytetty koruissa kautta aikojen. Symboli-korut ovat kestäneet aikaa, koska niihin liittyy syvempi merkitys.

  Mitä nämä symbolit sitten merkitsevät? Ohessa alla on selitetty tunnetuimpien symbolien merkityksiä.

  • Sydän-korut symboloivat rakkautta
  • Risti-korut symboloivat uskoa
  • Elämänpuu-korut ovat perheen, elämän jatkuvuuden ja kasvun symboli
  • Ikuisuus-korut symboloivat ikuista rakkautta, henkisyyttä ja voimaantumista
  • Enkeli-korut antavat kantajalleen suojelua
  • Neliapila, onnenapila -koruttuovat onnea kantajalleen
  • Ankkuri-korutsymboloivat toivoa, turvaa ja vakautta.
  • Syntymäkivi-korut ovat kantajansa onnenkiviä.

  Sydän - rakkauden symboli

  Ensimmäiset sydän symbolit (jotka oli muodostettu lehdistä) näkyivät 500 eKr Indus-joen laaksossa.

  Keskiajan Euroopassa, 1200-luvulla, sydän symboliin alettiin liittää vertauskuvallinen merkitys rakkaudesta ja kiintymyksestä. Mies halusi antaa ”sydämensä” rakkaalleen. Kesti vielä pari sataa vuotta noin 1500-luvulle, kunnes sydän symbolin käyttö yleistyi.

  Siitä lähtien sydän on ollut suosittu symboli esimerkiksi koruissa. Sydän on romanttisen rakkauden symboli. Se voi hyvin olla myös rakkautta ja kiintymystä perheenjäsenten tai muuten tärkeiden henkilöiden välillä

  Viime aikoina sydän symbolista on tullut vieläkin suositumpi ja sitä on alettu käyttämään enemmän joka päiväisessä elämässä. Esim. viestipalveluissa sydän-emoji on yksi suosituimmista emojista.

  Syntymäkivi - oma onnenkivi

  Syntymäkivi on korukivi tai jalokivi. Jokaisella kuukaudella on oma syntymäkivensä. Se symboloi tiettyjä ominaisuuksia, joita liitetään kyseiseen kuukauteen.

  Syntymäkivi -korut ovat persoonallinen ja henkilökohtainen lahjaidea. Ne antavat kantajalleen syntymäkuukauden henkilökohtaisen onnenkiven eli syntymäkiven. Syntymäkivien käytöllä on pitkä historia. Lista kuukauden kivistä tehtiin alunperin jo 1500-luvulla.

  • Tammikuu: granaatti symboloi intohimoa, rakkautta ja sitkeyttä
  • Helmikuu: ametisti symboloi rauhaa, voimaa ja selkeyttä
  • Maaliskuu: akvamariini symboloi puhtautta, elinvoimaa ja terveyttä
  • Huhtikuu: timantti (korvattu zirkonialla) symboloi voimaa, ikuista rakkautta ja kestävyyttä
  • Toukokuu: smaragdi symboloi menestystä, onnea ja rakkautta
  • Kesäkuu: helmi symboloi uskollisuutta, kauneutta ja viisautta
  • Heinäkuu: rubiini symboloi voimaa, intohimoa ja suojaa
  • Elokuu: peridootti symboloi hyvää onnea, menestystä ja vaurautta
  • Syyskuu: sinisafiiri symboloi viisautta, voimaa ja uskollisuutta
  • Lokakuu: opaali symboloi toivoa, puhtautta ja totuutta
  • Marraskuu: sitriini symboloi iloa, lämpöä ja hyvinvointia
  • Joulukuu: topaasi symboloi jalomielisyyttä, kiintymystä ja hyvinvointia

  Elämänpuu - Perheen, elämän jatkuvuuden ja kasvun symboli

  Elämänpuu on perheen, elämän jatkuvuuden ja kasvun symboli. Uuden alun, positiivisen energian sekä loistavan tulevaisuuden symboli.

  Elämänpuu on yksi vanhimmista symboleistä. Sitä on käytetty vuosituhansien ajan ympäri maapalloa. On jopa väitetty, että puunpalvontakulttuuri olisi alkanut 10.000 eKR Indonesiassa, josta se levisi ympäri maapallon. Joka tapauksessa Elämänpuu-symbolia on käytetty ainakin alkaen 2000-1000 eKr useissa eri kulttuureissa. Elämänpuu symbolia käytettiin Lähi-Idän kulttuureista esim Mesopotaniassa ja Assyriassa. Sitä löytyy myös kiinalaisessa mytologiassa, buddhalaisuudessa, kristinuskossa ja monissa muissa uskonnoissa.

  Elämänpuu on ollut hyvin suosittu symboli koruissa kautta aikojen. Viimeisten vuosien aikana se on kokenut uuden tulemisen. Se koetaan jälleen hyvin ajankohtaiseksi symboliksi, jota halutaan kantaa päällään

  Risti - uskon symboli

  Risti on vanha symboli. Koska se on merkkinä helppo piirtää, sitä on käytetty jo esihistoriallisena aikana. Sen on sanottu olevan vanhin ihmisten käyttämä symboli.

  Vähän läheisemmässä historiassa risti on eri muodoissaan ollut uskon symboli vuosisatojen ajan. Ennen kristinuskon aikakautta sitä käytettiin pakanallisten uskontojen symbolina sekä Euroopassa että Aasiassa. Kristinusko on ottanut ristin pääsymbolikseen. Se tulee Jeesuksen ristiinnaulitsemisesta.

  Risti kuvastaa kristinuskoa itsessään sekä toivoa kristinuskon opetuksiin. Kristinusko käyttää monia erilaisia ristejä, pääsymbolina kuitenkin ”latinalainen risti”, jossa poikkipuu on korkeammalla, jolloin ristin merkki itsessään näyttää ihmiseltä.

  Nykyisin Risti korujen merkitys vaihtelee paljonkin yksilöiden välillä. Jotkut käyttävät risti kaulakorua uskonnollisena symbolina, kun taas toiset pelkästään koruna ilman uskonnollista merkitystä osana tyyliään ja pukeutumistaan. Jotkut käyttävät risti kaulakorua myös muistuttamaan itseään tärkeistä elämänarvoista, kuten rohkeudesta ja uskollisuudesta

  Ikuisuus - henkisyys, ikuinen rakkaus ja voimaantuminen

  Meidän maailmassamme, joka on täynnä monimutkaisuutta ja häiriötekijöitä, ikuisuus symboli edustaa yksinkertaisuutta ja tasapainoa.Se muistuttaa meitä olemaan tietoisia, missä olemme, elämään hetkessä sekä loputtomista mahdollisuuksistamme, joita meillä on edessämme.

  Jo Aristoteles (350 eKr) keskusteli Ikuisuus käsitteestä kreikkalaisten filosofien kanssa. Idea tulee antiikin symbolista, jossa käärme syö häntäänsä. Se kuvasti loputonta kuolemattomuutta, jatkuvuutta sekä ikuista paluuta.

  Sana ”ikuisuus” (infinity) tulee latinan kielestä ja se tarkoittaa ”ilman loppua"

  Englantilainen matemaatikko John Wallis esitteli ikuisuus symbolin kirjassaan 1655 ja täten virallisti symbolin kuvion sekä sen matemaattisen merkityksen. Tämän jälkeen symbolia alettiin käyttämään paljon sekä matematiikassa että myös muilla elämän aloilla.

  Enkeli ja Enkelin siipi - suojelus

  Enkeli-hahmoa on käytetty vuosisatojen, jopa tuhansien vuosien saatossa eri uskonnoissa sekä mytologioissa. Enkelit ovat perinteisesti liitetty taivaalliseen maailmaan ja niitä pidetään yleisesti hyvien voimien lähettiläinä ja suojelijoina. Siksi Enkeli -aiheista korua pidetään yleensä suojeluksen symbolina

  Riippumatta siitä, oletko uskonnollinen vai et (ja mihin uskontoon mahdollisesti uskot), on suojelusenkeli ajatuksena sympaattinen: joku välittää sinusta ja ei jätä sinua yksin.

  Se edustaa lisäksi positiivista ja moraalista ajatusta, että suojelusenkeli auttaa meitä valitsemaan ”oikein”. Hyvä voittaa pahan.

  Enkelinsiipi kuvastaa, että enkeli on levittänyt siipensä kantajansa suojaksi ja turvaksi

  Enkeli-korut sopivat yleensä hyvin henkilöille, joille henkinen maailma ja hengellisyys ovat tärkeitä. Enkeli-aiheisia koruja annetaan usein esim. ristiäisissä, konfirmaatioissa, syntymäpäivänä tai muuna merkkipäivänä. 

  Enkeli-koru voi olla merkityksellinen lahja myös henkilölle, joka käy läpi haastavan ajan elämässään, kuten sairauden tai menetyksen.

  Neliapila & Onnenapila - Onnen tuojat

  Neliapilaa kutsutaan myös Onnenapilaksi. Koska yhtä neliapilaa kohden kasvaa noin 10.000 tavallista kolmelehtistä apilaa, olet siis onnekas, jos sellaisen löydät!

  Keskiajalla lapset ajattelivat, että jos he kantavat neliapiloita mukanaan, he pystyisivät näkemään keijukaisia. Ensimmäinen kirjallinen merkintä neliapiloista ja sen onnen tuomisesta on 1600-luvun alkupuolelta

  Muinaiset keltit suojautuivat neliapila-symbolin taakse pahoja henkiä karkoittaakseen ja neliapila liittyy oleellisesti myös Irlannin kansallispyhimyksen, Pyhän Patricin päivän viettoon.

  Ankkuri - toivoa, turvaa ja vakautta

  Ankkuri on symboli, joka on yleisesti liitetty merenkulkuun ja vesillä liikkumiseen. Aikojen alussa ankkuri symboloi turvallisuutta, koska ankkuri sai laivan pysymään paikoillaan.

  Kristinusko otti ankkuri-symbolin toivon symboliksi. Ankkuri kuvastaa myös uutta alkua, eteenpäin lähtemistä. Niin kuin ankkuri nostetaan vedestä satamassa, kun laiva lähtee, samalla tavalla ankkuri nostetaan ihmisen elämässä, kun hän lähtee kohti uusia seikkailuja, unelmia ja tavoitteita.

  Ankkurikoruja käytetään myös muistuttamaan vahvoista ja pysyvistä siteistä, kuten ystävyydestä, perheestä ja uskosta, tai symboloimaan uskoa siihen, että selviydytään kaikista elämän myrskyistä


  Sormuksen valintaopas

  Sormuksen valintaopas

  5 min

  Haluaisitko sormuksen, joka saisi sormesi näyttämään kauniimmilta?
  Tuntuuko sinusta, että jostakin syystä sormukset eivät vain sovi sinulle? Tämä artikkeli kertoo miten valita oikea sormus juuri sinun sormillesi.

  Lue lisää
  Korumateriaalit ja allergia

  Korumateriaalit ja allergia

  5 min

  Saatko uusista korvakoruista punoitusta tai kutinaa? Aiheuttaako kaulakorun metalli ärsytystä niskassa? Mitkä ovat turvalliset korumateriaalit, jotka eivät aiheuta allergioita? Vinkit koruallergioiden välttämiseksi.

  Lue lisää
  Korukivi-korut

  Korukivet - mitä ne ovat ja mitä ne kertovat

  3 min

  Korukivet ja korukivi-korut ovat ihastuttavan kauniita itsessään. Niiden sanotaan lisäksi viestittävän merkityksiä sekä voimaannuttavan käyttäjäänsä.

  Lue lisää