Ilmainen toimitus Suomessa yli 59€ tilauksiin!

0

Ostoskorisi on tyhjä

NAISTEN KORUT
 • MIESTEN KORUT
 • LASTEN KORUT
 • INSPIROIDU
 • 3 min

  Jalokivet ja korukivet (entiseltä nimeltään puolijalokivet) ovat korukäyttöön soveltuvia mineraaleja ja kivilajeja. Niitä on käytetty vuosituhansien ajan tuomaan onnea sekä koristamaan käyttäjäänsä. Korukiviä louhitaan ympäri maailman. Suurta osaa allaolevista korukivistä löydetään myös Suomesta.

  Korukivet ja korukivi-korut ovat ihastuttavan kauniita itsessään. Niiden sanotaan lisäksi viestittävän merkityksiä sekä voimaannuttavan käyttäjäänsä.

  RUUSUKVARTSI

  Ruusukvartsi on rakkauden kivi. Sen sanotaan parantavan sydänsuruja ja antavan kantajalleen sisäistä rauhaa.

  Ruusukvartsi kuuluu kvartsiryhmän kiviin. Ruusukvartsia, niin kuin monia kvartsiryhmän kiviä löytyy Suomen maaperästä runsaasti. Sen kovuusaste on 7 Mohsin asteikolla.

  Saksalainen mineralogi Friedrich Mohs kehitti asteikon vuonna 1822. Mohsin kovuusasteikko on yksinkertainen tapa luokitella mineraalien kovuus. Timantit ovat kovimpia ja saavat arvon 10. Talkki on pehmeintä, arvolla 1. Koru- ja jalokivien kestävyyteen vaikuttavat niiden kovuus ja iskulujuus.

  Ruusukvartsi on nimensäkin mukaisesti vaaleanpunainen. Sitä löytyy sekä hyvin hailakkaan vaaleanpunaisena että tummemman vaaleanpunaisena. Sillä on pitkä historia onnenkivenä sekä koruina. Sitä on käytetty jo ainakin 600 eKr Välimeren alueella Kreikassa, Roomassa ja Egyptissä sekä Tiibetissä ja muissa Aasian maissa.

  Ruusukvartsi on lokakuussa syntyneiden syntymäkivi eli onnenkivi.

  Ruusukvartsi kaulakoruRuusukvartsi korvakorutRuusukvartsi sormusRuusukvartsi korvakorutRuusukvartsi rannekoru

   

  AMETISTI

  Ametisti on rauhoittaja, stressin poistaja. Sen sanotaan tuovan turvaa ja poistavan negatiivisia ajatuksia sekä tasapainottavan tunne-elämää.

  Näiden kauniiden ajatusten lisäksi ametisti on todella kaunis korukivi. Myös ametisti on kvartsiryhmän mineraali. Sen kovuus Mohsin asteikolla on 7. Se on samaa kovuusluokkaa kuin esim ruusukvartsi, mutta kovempaa kuin esim kuukivi tai turkoosi-korukivet.

  Ametistia louhitaan myös Suomessa. Mitä tummempi lilan sävy ametistissa on, sitä arvokkaampi se on.

  Ametisti on helmikuussa syntyneiden syntymäkivi eli onnenkivi.

  Ametisti sormusAmetisti - ruusukvartsi hopeasormusAmetisti korvakorutAmetisti hopeasormusAmetisti kaulakoru  ONYX

  Onyx on suojakivi. Sen sanotaan imevän negatiivistä energiaa ja muuttavan sitä neutraaliksi täten vahvistaen kantajansa omaa energiaa.

  Myös onyx kuuluu kvartsiryhmään. Se on itse asiassa mustaa kalsedonia. Sen kovuus Mohsin asteikolla on 6,5-7.

  Onyxilla on pitkä historia. Jo kreikkalaiset, roomalaiset ja egyptiläiset käyttivät sitä ennen ajanlaskumme alkua koruina ja amuletteina. Siitä hiottiin myös koriste-esineita ja jopa astioita.

  Onyx sormus Onyx korvakorutOnyx kaulakoru

  TURKOOSI

  Turkoosi on myös suojakivi, jonka sanotaan vahvistavan käyttäjänsä rohkeutta. Sen on sanottu myös vetävän puoleensa rakkautta, ystävyyttä, rahaa ja onnea.

  Turkoosi-korukivi on saanut nimensä ranskan kielestä, ja se viittaa ”turkkilaiseen kiveen”. Turkoosi-väri eli turkoosinsininen on sinivihreä väri. Väri on saanut nimensä Turkoosi-korukivestä.

  Turkoosi-korukiven kovuus Mohsin asteikolla on 5-6.

  Turkoosi on joulukuussa syntyneiden syntymäkivi eli onnenkivi.

   

  Turkoosi kaulakoruTurkoosikivi-korvakorutTurkoosikivi-sormus

   

   

  KUUKIVI

  Kuukivi on uusien alkujen kivi. Sen sanotaan tukevan sisäistä kasvua ja helpottavan stressiä.

  Kuukivi on väritöntä, maidonvalkeaa tai harmahtavaa kalimaasälpää. Sen kovuus on Mohsin asteikolla 2,5 – 3. Sitä louhitaan myös Suomessa.

  Kuukivi on kesäkuussa syntyneiden syntymäkivi eli onnenkivi.

  Kuukivi kaulakoruKuukivi sormusKuukivi korvakorutKuukivi rannekoruKuukivi korvakorut

  MALAKIITTI

  Malakiitti on tasapainon kivi. Sen sanotaan tasapainottavan tunteita ja antavan elämäniloa.

  Malakiitti on emäksinen kuparikarponaatti. Se on voimakkaan vihreä mineraali. Malakiitti on saanut nimensä kreikan kielen sanasta malche (malva). Egyptiläiset, roomalaiset ja kreikkalaiset käyttivät malakiittiä koruihin ja amuletteihin jo antiikin aikana. Malakiittijauhetta käytettiin myös luomivärinä. Keskiaikana malakiitin uskottiin suojaavan noidilta, ja pikkulapsia vaaroilta.

  Malakiitin kovuus Mohsin asteikolla on 3,5-4.

  Malakiitti rannekoru

  TOPAASI

  Topaasin on sanottu tuovan iloa, hyvinvointia ja hyvää terveyttä kantajalleen. Se on rakkauden ja hyvän onnen kivi. Sinisen topaasin on sanottu lisäksi tuovan käyttäjälleen rauhaa ja tyyneyttä.

  Topaasi on silikaatteihin kuuluva mineraali. Se luokitellaan jalokiveksi. Sen kovuus Mohsin asteikolla on 8.

  Topaasi on marraskuussa syntyneiden syntymäkivi eli onnenkivi.

  Topaasi hopeasormusTopaasi korvakorut

  LAPIS LATSULI

  Lapis latsuli on tiedon ja totuuden symboli. Sen syvän sininen väri edustaa kuninkaallisuutta ja kunniaa. Lapis latsuli on kuuluisa ”Royal blue”. Lapis latsulin sanotaan aikaansaavan itsevarmuutta ja vahvistavan uskallusta itsensä ilmaisemiseen.

  ”Lapis” tarkoittaa latinaksi kiveä. ”Azula” tulee persian kielestä ja tarkoittaa sinistä. Historioitsijat uskovat, että ihmiset ovat käyttäneet lapis latsulia jo yli 6500 vuotta koruina ja amuletteina. Lapis latsuli jauhetta on käytetty myös luomivärinä. Tätä korukiveä on käytetty mm.  Mesopotaniassa, Egyptissä, Kiinassa sekä Kreikassa ja Roomassa.

  Lapis latsuli, lempinimeltään usein ”lapis” on syyskuussa syntyneiden syntymäkivi eli onnenkivi.

  Lapis latsuli korvakorutLapis latsuli sormus 

  Valitsetko sinä korukivi-korun pelkästään korun kauneuden perusteella vai ajatteletko myös merkityksiä, joita niiden on sanottu viestivän?

  Käy katsomassa kaikki korukivi & kivikorumme tästä linkistä painamalla

   

   

  Sormuksen valintaopas

  Sormuksen valintaopas

  5 min

  Haluaisitko sormuksen, joka saisi sormesi näyttämään kauniimmilta?
  Tuntuuko sinusta, että jostakin syystä sormukset eivät vain sovi sinulle? Tämä artikkeli kertoo miten valita oikea sormus juuri sinun sormillesi.

  Lue lisää
  Korumateriaalit ja allergia

  Korumateriaalit ja allergia

  5 min

  Saatko uusista korvakoruista punoitusta tai kutinaa? Aiheuttaako kaulakorun metalli ärsytystä niskassa? Mitkä ovat turvalliset korumateriaalit, jotka eivät aiheuta allergioita? Vinkit koruallergioiden välttämiseksi.

  Lue lisää
  Korukivi-korut

  Korukivet - mitä ne ovat ja mitä ne kertovat

  3 min

  Korukivet ja korukivi-korut ovat ihastuttavan kauniita itsessään. Niiden sanotaan lisäksi viestittävän merkityksiä sekä voimaannuttavan käyttäjäänsä.

  Lue lisää