Toimitus suoraan kotiin 2,90€. Ilmainen toimitus yli 45€ tilauksessa.

0

Ostoskorisi on tyhjä

Korukivet - mitä ne ovat ja mitä ne kertovat

kesäkuu 10, 2020 3 min

Korukivi-korut

Jalokivet ja korukivet (entiseltä nimeltään puolijalokivet) ovat korukäyttöön soveltuvia mineraaleja ja kivilajeja. Niitä on käytetty vuosituhansien ajan tuomaan onnea sekä koristamaan käyttäjäänsä. Korukiviä louhitaan ympäri maailman. Suurta osaa allaolevista korukivistä löydetään myös Suomesta.

Korukivet ja korukivi-korut ovat ihastuttavan kauniita itsessään. Niiden sanotaan lisäksi viestittävän merkityksiä sekä voimaannuttavan käyttäjäänsä.

RUUSUKVARTSI

Ruusukvartsi on rakkauden kivi. Sen sanotaan parantavan sydänsuruja ja antavan kantajalleen sisäistä rauhaa.

Ruusukvartsi kuuluu kvartsiryhmän kiviin. Ruusukvartsia, niin kuin monia kvartsiryhmän kiviä löytyy Suomen maaperästä runsaasti. Sen kovuusaste on 7 Mohsin asteikolla.

Saksalainen mineralogi Friedrich Mohs kehitti asteikon vuonna 1822. Mohsin kovuusasteikko on yksinkertainen tapa luokitella mineraalien kovuus. Timantit ovat kovimpia ja saavat arvon 10. Talkki on pehmeintä, arvolla 1. Koru- ja jalokivien kestävyyteen vaikuttavat niiden kovuus ja iskulujuus.

Ruusukvartsi on nimensäkin mukaisesti vaaleanpunainen. Sitä löytyy sekä hyvin hailakkaan vaaleanpunaisena että tummemman vaaleanpunaisena. Sillä on pitkä historia onnenkivenä sekä koruina. Sitä on käytetty jo ainakin 600 eKr Välimeren alueella Kreikassa, Roomassa ja Egyptissä sekä Tiibetissä ja muissa Aasian maissa.

Ruusukvartsi on lokakuussa syntyneiden syntymäkivi eli onnenkivi.

Ruusukvartsi sormusRuusukvartsi kaulakoruRuusukvartsi rannekoru

AMETISTI

Ametisti on rauhoittaja, stressin poistaja. Sen sanotaan tuovan turvaa ja poistavan negatiivisia ajatuksia sekä tasapainottavan tunne-elämää.

Näiden kauniiden ajatusten lisäksi ametisti on todella kaunis korukivi. Myös ametisti on kvartsiryhmän mineraali. Sen kovuus Mohsin asteikolla on 7. Se on samaa kovuusluokkaa kuin esim ruusukvartsi, mutta kovempaa kuin esim kuukivi tai turkoosi-korukivet.

Ametistia louhitaan myös Suomessa. Mitä tummempi lilan sävy ametistissa on, sitä arvokkaampi se on.

Ametisti on helmikuussa syntyneiden syntymäkivi eli onnenkivi.


LAPIS LATSULI

Lapis latsuli on tiedon ja totuuden symboli. Sen syvän sininen väri edustaa kuninkaallisuutta ja kunniaa. Lapis latsuli on kuuluisa ”Royal blue”. Lapis latsulin sanotaan aikaansaavan itsevarmuutta ja vahvistavan uskallusta itsensä ilmaisemiseen.

”Lapis” tarkoittaa latinaksi kiveä. ”Azula” tulee persian kielestä ja tarkoittaa sinistä. Historioitsijat uskovat, että ihmiset ovat käyttäneet lapis latsulia jo yli 6500 vuotta koruina ja amuletteina. Lapis latsuli jauhetta on käytetty myös luomivärinä. Tätä korukiveä on käytetty mm.  Mesopotaniassa, Egyptissä, Kiinassa sekä Kreikassa ja Roomassa.

Lapis latsuli, lempinimeltään usein ”lapis” on syyskuussa syntyneiden syntymäkivi eli onnenkivi.

Lapis latsuli korvakorutLapis latsuli sormus

Lapis latsuli sormus

 

KALSEDONI

Kalsedoni on hoivaava kivi, joka edistää hyvinvointia ja hyvää mieltä. Se imee itseensä negatiivista energiaa, niin ettei paha energia jää käyttäjänsä kannettavaksi. Kalsedonin on sanottu edesauttavan mielen, kehon ja tunteitten harmoniaa.

Kalsedoni kuuluu myös kvartsiryhmään. Sen kovuus Mohsin asteikolla on 7. Sitä löydetään hieman myös Suomesta. Kalsedonissa on vahamainen/maitomainen hohde. Kalsedonia löytyy eri väreinä. Väriä voimistetaan jossakin tapauksissa värjäämällä tai antamalla lämpöä.

Kalsedoni sormusKalsedoni riipusRoikkuvat kalsedoni korvakorut

ONYX

Onyx on suojakivi. Sen sanotaan imevän negatiivistä energiaa ja muuttavan sitä neutraaliksi täten vahvistaen kantajansa omaa energiaa.

Myös onyx kuuluu kvartsiryhmään. Se on itse asiassa mustaa kalsedonia. Sen kovuus Mohsin asteikolla on 6,5-7.

Onyxilla on pitkä historia. Jo kreikkalaiset, roomalaiset ja egyptiläiset käyttivät sitä ennen ajanlaskumme alkua koruina ja amuletteina. Siitä hiottiin myös koriste-esineita ja jopa astioita.

Ritarin risti sormusOnyx korvakorutOnyx rannekoru 

TURKOOSI

Turkoosi on myös suojakivi, jonka sanotaan vahvistavan käyttäjänsä rohkeutta. Sen on sanottu myös vetävän puoleensa rakkautta, ystävyyttä, rahaa ja onnea.

Turkoosi-korukivi on saanut nimensä ranskan kielestä, ja se viittaa ”turkkilaiseen kiveen”. Turkoosi-väri eli turkoosinsininen on sinivihreä väri. Väri on saanut nimensä Turkoosi-korukivestä.

Turkoosi-korukiven kovuus Mohsin asteikolla on 5-6.

Turkoosi on joulukuussa syntyneiden syntymäkivi eli onnenkivi.

Turkoosi kaulakoruTurkoosi korvakorutTurkoosi rannekoru

KUUKIVI

Kuukivi on uusien alkujen kivi. Sen sanotaan tukevan sisäistä kasvua ja helpottavan stressiä.

Kuukivi on väritöntä, maidonvalkeaa tai harmahtavaa kalimaasälpää. Sen kovuus on Mohsin asteikolla 2,5 – 3. Sitä louhitaan myös Suomessa.

Kuukivi on kesäkuussa syntyneiden syntymäkivi eli onnenkivi.

Kuukivi sormusKuukivi kaulakoruKuukivi korvakorut

MALAKIITTI

Malakiitti on tasapainon kivi. Sen sanotaan tasapainottavan tunteita ja antavan elämäniloa.

Malakiitti on emäksinen kuparikarponaatti. Se on voimakkaan vihreä mineraali. Malakiitti on saanut nimensä kreikan kielen sanasta malche (malva). Egyptiläiset, roomalaiset ja kreikkalaiset käyttivät malakiittiä koruihin ja amuletteihin jo antiikin aikana. Malakiittijauhetta käytettiin myös luomivärinä. Keskiaikana malakiitin uskottiin suojaavan noidilta, ja pikkulapsia vaaroilta.

Malakiitin kovuus Mohsin asteikolla on 3,5-4.

Malakiitti korvakorutMalakiitti rannekoru

TOPAASI

Topaasin on sanottu tuovan iloa, hyvinvointia ja hyvää terveyttä kantajalleen. Se on rakkauden ja hyvän onnen kivi. Sinisen topaasin on sanottu lisäksi tuovan käyttäjälleen rauhaa ja tyyneyttä.

Topaasi on silikaatteihin kuuluva mineraali. Se luokitellaan jalokiveksi. Sen kovuus Mohsin asteikolla on 8.

Topaasi on marraskuussa syntyneiden syntymäkivi eli onnenkivi.

Topaasi kaulakoruTopaasi korvarenkaatTopaasi korvakorut

 

Korukivet ja korukivi-korut ovat ihastuttavan kauniita ja voimaannuttavia.
Valitsetko sinä korukivi-korun pelkästään korun kauneuden perusteella vai ajatteletko myös merkityksiä, joita niiden on sanottu viestivän?

 Myös Taika-korut korublogi

Mitä joululahjaksi 2020?  🎁
Mitä joululahjaksi 2020? 🎁

marraskuu 20, 2020 4 min

Joulu lähestyy - jälleen kerran. Vaikka joulu on rauhoittumisen aikaa, niin monelle siihen kuuluvat pienet paketit läheisille. Miten valitsen oikean lahjan? Mitä haluan sillä sanoa? 
Lue lisää
Syksyn 2020 korutrendit
Syksyn 2020 korutrendit

lokakuu 08, 2020 1 min

Syksy ja syksyn trendit ovat täällä. Korutrendeihin vaikuttavat tällä hetkellä neljä eri suuntausta. Lue, mitkä ne ovat. Oletko samaa mieltä?
Lue lisää
Korut verkkokaupasta? Viisi vinkkiä jotta onnistut
Korut verkkokaupasta? Viisi vinkkiä jotta onnistut

syyskuu 03, 2020 4 min

Korun design on tärkeä asia korun ostamisessa, mutta jos tuote ei vastaakaan ominaisuuksiltaan toiveitasi, on tuloksena pettymys ja korun palautus. Lue viisi vinkkiä, miten onnistut paremmin korun ostamisessa netistä!
Lue lisää