5 vartalotyyppiä ja korut
Riikka Vermas

5 vartalotyyppiä ja korut


Meitä naisia on eri mallisia. Vaatteilla voimme peittää vartalomme virheitä ja korostaa sen hyviä puolia.

Myös korut ovat oivia katseenkääntäjiä - niillä voi ohjata muiden silmät parhaimpiin kohtiimme. Korvakorut kiinnittävät huomion kasvoihin. Kaulakorut keskittävät huomion kasvoihin, kaulaan, rintaan ja jopa vyötärönseutuun riippuen korun pituudesta. Sormukset ja rannekorut taas ohjaavat katsojan huomion käsiin.

 

5 vartalotyyppiä (X,H,O A ja Y)

 1. X-tyypillä (tiimalasi) hartiat ja lantio ovat selkeästi vyötäröä leveämmät. Tätä vartalotyyppiä on pidetty klassisesti kauneimpana. 
 2. H-tyyppi (suorakaide) on suoravartaloinen. Hartiat ja lantiot ovat samassa linjassa, vyötärön ja lantion ero on hyvin pieni.
 3. O-tyypillä (omena) on pyöreyttä etenkin vatsassa, lanteilla ja takapuolessa. Usein myös rinnat ovat suuret. 
 4. A-tyyppi (päärynä) on ylävartalostaan selkeästi kapeampi kuin lantiolta. 
 5. Y-tyypillä (kartio) taas on hartia ja/tai rinnanympärys leveämpi kuin lantio.

  Vartalotyyppi vaikuttaa eniten kaulakorun valinnassa

  Jos olet hoikka, keskikokoinen nainen ilman suurempia ongelmakohtia, Sinulle sopivat hyvin erityyppiset korut, ja voit valita korun fiiliksen mukaan. Jos Sinulla kuitenkin on vartalossasi ongelmakohtia (kellä meillä ei olisi?), kannattaa kaulakorun valinnassa miettiä hetken vartalotyyppiään, ja korostaa parhaimpia puoliaan samalla häivyttäen ongelmakohtiaan.

  1.  X-vartalotyyppi (tiimalasi): Korosta  kaulakorulla kauniita kurvejasi

  Olet siinä onnellisessa asemassa, että voit käyttää erilaisia kaulakoruja hyvin vapaasti. X-tyypin vartalosi ei kaipaa minkään tietyn kohdan piilottamista ja toisen esiin nostamista. Dekolteelle laskeutuva koru sopii Sinulle mainiosti, mutta voit myös korostaa kauniita muotojasi lisäämällä huomiota vyötärön seutuusi. Tämä tapahtuu helposti esimerkiksi käyttämällä pitkiä , vyötärölle ulottuvia kaulakoruja. 

  2. H-vartalotyyppi (suorakaide): Käytä kaulakoruja luodaksesi illuusio muodoista

  Koska H-vartalosi on suora, laatikkomainen, haasteenasi on saada aikaan illuusio naisellisuudesta ja muodoista. Sinulle sopii erinomaisesti helmikaulakoru riipuksen kanssa, koska siitä syntyvä V-muoto harhauttaa silmää pois laatikkomaisuudesta. Myös V-muotoinen kaulakoru toimii loistavasti. Naisellisuutta lisäävät myös naiselliset, herkät korut . 

  3. O-vartalotyyppi (omena):  Korosta kaunista dekolte-aluettasi

  O-tyyppinä Sinun kannattaa korostaa vartalossasi kaunista dekolte-aluettasi. Käytä kaulakoruja, esim helmikaulakorua, joka roikkuu kauniisti solisluun päällä. Kaulakoru ei saa kiristää kaulaa, mutta ei myöskään roikkua rintojen päällä. Hyvä idea on myös käyttää kaulakorua riipuksen kanssa, jolloin kaulakoru ja riipus yhdessä muodostavat V-muodon, joka saa kaulasi näyttämään pidemmältä. Vältä pitkiä kaulakoruja, koska ne ohjaavat katsojan huomion vatsanseudulle.

  4. A-vartalotyyppi (päärynä): Vangitse katseet ylävartaloosi näyttävillä koruilla

  A-tyyppinä Sinulle optimaalisinta on käyttää koruja, jotka vangitsevat katseen ylävartaloosi tehden rinnanseudustasi suuremman näköisen. Riittävän suuret, dekolteelle laskeutuvat kaulakorut soveltuvat hyvin Sinulle. Esimerkkinä massiivisen vaikutelman antavasta, mutta kuitenkin keveästä korusta on kaksinkertainen helmikaulakoru. Vältä lantiolle sijoittuvia yksityiskohtia, esimerkiksi pitkiä vyötärölle ulottuvia kaulakoruja.

  5. Y-vartalotyyppi (kartio):  Vie koruilla katsetta keskivartaloosi

  Sinun kannattaa Y-tyyppinä tasapainottaa vartalosi mittasuhteita käyttämällä pidempiä koruja, esim pitkää ketjua ja isoa riipusta, joka ylettyy rintojen alapuolelle. Koru toimii katseenvangitsijana kohdistaen katseen keskivartalollesi. Myös pienet, hennommat, lyhyet kaulakorut sopivat Sinulle hyvin. Käytä niitä kuitenkin esim kauluspaidan  sisäpuolella.

  Kiitos mielenkiinnostasi! Toivottavasti pidit tästä postauksesta. Oletko aiemmin miettinyt vartalotyyppisi vaikutusta korujen valintaan?