Me olemme Riikka ja Eedi ja suunnittelemme koruja kaltaisillemme naisille - äideille, siskoille, ystäville - ja kaikille uteliaille ja itsenäisille ihmisille.
Uskomme myös, että tulevaisuuteen voi vaikuttaa joten yritämme valmistaa korumme niin kestävästi ja vastuullisesti kuin mahdollista, jotta korumme antavat myös merkitystä ja tarkoitusta elämään. Ajattelumme on laatu-ennen-määrää.
Käytämme kierrätettyä hopeaa niin paljon kuin mahdollista. Jokainen korumme on käsin valmistettu.
Oletko koskaan miettinyt, miten korut saavat alkunsa? Ensiksi tarvitaan idea. Sen lähteenä on esim. luonto, taide tai vaikkapa kaunis korukivi ja sen muoto.
Suunnittelijan luotua korulle teeman, siirtää hän sen 3D -ohjelmistoon. Siinä määritellään korun koko, mittasuhteet ja teknologia.
3D malli tulostetaan vahasta tai muovista. Tämä malli menee korusepälle, jota valmistaa metallista oikean korun prototyypin.
Tämä on tärkeä vaihe. Yksityiskohtien pitää olla täydelliset, sillä valmis prototyyppi kopioituu muotin kautta.
Viimeistelty prototyyppi asetetaan erityisen korunvalmistuksessa käytettävän kumin sisään, joka vulkanisoidaan.
Muotti on valmis! Tämän jälkeen kuuma vaha syötetään muotin sisään. Sen annetaan jäähtyä ja kovettua. Näin saadaan kopioita alkuperäisestä prototyypistä - tosin tässä vaiheessa vielä vahaversioina.
Vahamalli käsitellään kipsillä, jonka annetaan kovettua. Kipsipintainen vahamalli asetetaan uuniin, jossa vaha "palaa" hitaasti pois. Tämä kestää useita tunteja.
Lopputuloksena syntyy kipsimalli, jonka sisällä on tyhjä tila, joka on täydellisesti alkuperäisen protyypin mukainen. Tämä tila täytetään sitten kuumalla hopealla. Lämpotila? 1000 °C !!!
Valun jäljiltä vain täydelliset osat kelpaavat jatkokäsittelyyn - mahdollliset virhekappaleet sulatetaan uudelleen.
Nyt on aika hioa, harjata, hangata, kiillottaa ja puunata. Tähän menee useita päiviä, mikäli sarja on suuri. Joukko erityisvalmisteisia työkalua saa nyt vauhtia. Hopeasepältä vaaditaan taitoa ja kokemusta parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.
Kun kaikki kiiltää kauniisti, on galvanoinnin, eli pintakäsittelyn aika.
Tässä vaiheessa prosessiin tulee mukaan pikkuisen kemiaa.
Erillisissä altaissa on nestettä, johon on lisätty rodiumia tai kultaa pieninä partikkeleina. Altaaseen syötetään sähköä, joka saa kallisarvoiset metallihippuset kiinnittymään korun pintaa. Voilà! Lopputuloksena on kauniin kiiltävän tasainen pinta.
Puhdas rodium on kalliimpaa kuin kulta ja hopea, mutta sen ansiosta hopeakoru ei tummu!
Kauniin kiiltävät, tasaiset, rodioidut tai kullatut korun osat matkaavat nyt asennusvaiheeseen.
Asennusvaiheessa koruun kiinnitetään ketjut, lenkit, korukivet, jatkopalat jne.
Kun kaikki tämä on tehty, on aika suorittaa viimeinen loppukiillotus ja laadunvarmistus!
Pintakäsittelyn laatu, asennus ja korukivien leikkaus tarkistetaan vielä kerran - nyt kaikki yhdessä.
Kun kaikki on kunnossa, varastoimme korun huolellisesti odottamaan kantajaansa, jolle se antaa iloa ja hyvää mieltä vuosia.